بیماری غدد و سیستم اندوکرین

بیماری های غدد و سیستم اندوکرین

پیش نمایش محتوا

سیستم اندوکرین چیست؟

سیستم اندوکرین شبکه ای از غده ها میباشد که هورمون هایی را تولید و ترشح میکنند که به کنترل بسیاری از فرآیندهای مهم بدن کمک میکنند. یکی از این فرآیندها توانایی بدن برای تبدیل کالری ها به انرژی میباشد که به سلول ها و اندام ها قدرت میدهد. سیستم اندوکرین ضربان قلب ، رشد استخوان ها و بافت ها ، حتی توانایی بدن شما برای بچه دار شدن را تحت تاثیر قرار میدهد. این سیستم در اینکه شما دچار دیابت، تیروئید، اختلالات رشدی، نارسایی جنسی و اختلالات هورمونی دیگر شوید یا نه نقشی حیاتی بازی میکند.

پانل NGS بیماری های غدد آزمایشگاه مندل 115 ژن مختلف مسئول بروز بیماری های غدد در انسان را مورد بررسی قرار می دهد و تمام بیماری های شناخته شده در این زمینه را پوشش می دهد. هر غده سیستم اندوکرین هورمون های ویژه ای را به جریان خون شما ترشح میکند. این هورمون ها از طریق خون شما به سلول های دیگر مهاجرت میکنند و به کنترل یا هماهنگی بسیاری از فرآیندهای بدن کمک میکنند.

 

سیستم اندوکرین

 

سیستم اندوکرین از چه بخش هایی تشکیل شده؟

سیستم اندوکرین از غدد بسیاری تشکیل شده است. هیپوتالاموس، غده­ی هیپوفیز و پینه­آل در مغز قرار دارد. غدد تیروئید و پاراتیروئید در گردن واقع شده است. تیموس بین شش­ها، آدرنال بالای کلیه و لوزالمعده پشت معده قرار دارد. تخمدان (در زن­ها) و بیضه (در آقایان) در قسمت لگن واقع شده است.

  •  غده هیپوتالاموس سیستم اندوکرین را به سیستم عصبی متصل می­کند. وظیفه­ اصلی آن این است که فرمان تولید یا توقف تولید هورمون را به غده­ی هیپوفیز صادر کند.
  • غده­ هیپوفیز اصلی ­ترین غده سیستم اندوکرین است. این غده با استفاده از اطلاعاتی که از مغز دریافت می­کند، به سایر غدد بدن فرمان می­دهد. غده­ی هیپوفیز کار تولید بسیاری از هورمون­های مهم مانند هورمون رشد، پرولاکتین، که در شیردهی به مادران شیرده کمک می­کند و هورمون لوتئینی را برعهده دارد که استروژن در زنان و تستسترون در مردان را کنترل می­کند.
  • غده­ پینه­آل ماده­ شیمیایی به نام ملاتونین را تولید می­کند که در آماده شدن بدن برای خواب موثر است.

 

بخش های سیستم اندوکرین

علائم عدم تعادل هورمونی

افزایش و یا از دست دادن ناگهانی وزن یکی از شایع ترین علایم عدم تعادل هورمونی است که می تواند علت های زیادی داشته باشد. هورمون ها به عنوان، پیام رسان های شیمیایی بدن، از طریق جریان خون به اندام های بدن منتقل می شوند و فرآیندهای حیاتی مانند سوخت و ساز و تولید مثل را تنظیم می کنند. مهمترین هورمون های بدن عبارتند از استروژن، پروژسترون و تستوسترون (هورمون های جنسی)، تیروئید (هورمون متابولیسم)، آدرنالین (هورمون انرژی)، کورتیزول (هورمون استرس) و ملاتونین (هورمون خواب).

تغییرات هورمونی به دلیل بروز برخی تغییرات مهم مانند قاعدگی، بارداری، زایمان، دوره های قبل از یائسگی و سرانجام یائسگی در زنان نسبت به مردان بیشتر است. همه این شرایط بدن زن را به شدت تغییر می دهند و باعث نوسان هورمون ها می شود. تغییرات هورمونی در فرآیندهای کلیدی بدن بسیار حیاتی هستند و بر سلامت عمومی و جسمی افراد تأثیر می گذارند. هر فرد در هنگام بروز شرایط عدم تعادل هورمونی باید با پزشک مشورت کند، تشخیص علت می تواند در تعیین روند درمانی موثر باشد.

signature

دکتر نرگس تاج دینی با بیش از بیست سال سابقه طبابت در حیطه جراحی زنان، زایمان، نازایی و زیبایی زنان و با بهره گیری از دانش به روز و کارآمد در این حیطه، تمامی آنچه به بانوان مربوط است را در کلینیک تخصصی خود ارائه می کند.

دسته‌ها
نوشته های تازه