بیماری های مقاربتی

بیماری های مقاربتی؛ تشخیص و درمان

پیش نمایش محتوا

بیماری های عفونی اختلالاتی هستند که توسط میکروارگانیسم ها مانند باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها یا انگل ها ایجاد می شوند. بسیاری از میکروارگانیسم ها بر روی و یا داخل بدن ما زندگی می کنند. آن ها به طور طبیعی بدون خطر و یا حتی کمک کننده هستند اما تحت شرایط خاصی، برخی از میکروارگانیسم ها ممکن است موجب بروز بیماری های عفونی شوند. برخی بیماری های عفونی می توانند از فردی به فرد دیگر منتقل شوند. برخی از بیماری های عفونی توسط نیش یا گاز حشرات و حیوانات و برخی دیگر در اثر بلعیدن غذا یا آب آلوده و یا قرار گرفته در معرض عامل عفونی در محیط انتقال می یابند.

 

 

علائم بیماری عفونی چیست؟

نشانه ها و علائم بیماری های عفونی بسته به ارگانیسمی که موجب عفونت شده است متفاوت است اما در اغلب موارد بیماری های عفونی با تب و خستگی همراه هستند.  بیماری های عفونی خفیف ممکن است با استراحت و درمان های خانگی درمان شوند، در حالی که بیماری های عفونی مهلک به بستری شدن در بیمارستان نیاز دارند.

بسیاری از بیماری های عفونی مانند سرخک و آبله مرغان، با تزریق واکسن قابل پیشگیری هستند. شستشوی مرتب و صحیح دست ها می تواند در محافظت در برابر بیماری های عفونی کمک کننده باشد.

 

انواع بیماری های مقاربتی

1- ویروس HPV

بر اساس آمار CDC، میزان HPV شایع ترین نوع بیماری منقله از راه جنسی است؛ زیرا بیشتر افراد متوجه نیستند که آلوده شده اند. در 90 درصد موارد، هیچ علامتی وجود ندارد و معمولاً سیستم ایمنی بدن قادر است طی چند سال از عفونت جلوگیری کند. با این وجود بیش از 40 نوع HPV وجود دارد و بعضی از آنها می توانند علائم ایجاد کنند یا منجر به بیماری های جدی تر مانند زگیل های تناسلی و سرطان دهانه رحم شوند.

تقریباً 1 درصد از افراد فعال جنسی زگیل های تناسلی ناشی از HPV دارند، که به نظر می رسد برجستگی های کوچکی در سطح پوست است. زگیل ها معمولاً ظرف چند ماه پس از آلوده شدن ایجاد می شوند. آنها قابل درمان نیستند، اما قابل کنترل و پیشگیری هستند و در بسیاری از موارد، زگیل ها به خودی خود از بین می روند.

اما ویروس همچنین می تواند اثرات جدی تری داشته باشد. طی سالهای متمادی، HPV می تواند سلولهای طبیعی را به سلولهای سرطانی تبدیل کند. بعلاوه ، نمی توان فهمید که آیا عفونت HPV به طور قطعی منجر به سرطان می شود یا خیر. در یک مطالعه علمی، نتیجه مشخص شد  44 درصد افراد که دارای HPV هستند، ممکن است به سرطان دچار شوند.متاسفانه بسیاری از این بیماری ها در صورت عدم درمان عوارض ناخوشایندی دارند.

 

انواع بیمارهای مقاربتی

 

 

2- ایدز

ایدز یا نشانگان اکتسابی کمبود ایمنی؛ نوعی بیماری است که با ورود ویروس و حمله به دستگاه ایمنی توسط ویروس نقص ایمنی ایجاد می شود. مهمترین راه های انتقال این ویروس شامل ؛ رابطه جنسی پرخطر و محافظت نشده، انتقال خون و فراوردهای خونی آلوده، انتقال از مادر مبتلا به جنین و انتقال از طریق سرنگ ها ی تزریق معتادان است.

تست ایدز با یک آزمایش خون به راحتی قابل تشخیص بوده و در صورت مثبت بودن مشاور آزمایش ها تکمیلی و مراقبت های لازم را در اختیار فرد می گذارد. لازم بذکر است تنها راه جلوگیری از ایدز داشتن روابط در چارچوب خانواده و  استفاده مناسب از کاندوم است.

بیماریهای منتقله از راه جنسی چه عوارضی دارند؟

عفونتهای دستگاه تناسلی و مجاری ادراری، نازایی، درگیری عفونی مفاصل ،کبد ،مغز و…، سرطان دهانه رحم و آلت تناسلی و حلق، ضعف شدید قوای ایمنی و احتمال ابتلا به بیماریهای ناتوان کننده نظیر سرطان و عفونتها که متاسفانه منجر به فوت می شود.

استفاده از کاندوم‌ در کاهش این بیماریها مخصوصا ایدز بسیار موثراست. بعضی بیماریها نظیر زگیل تناسلی و تبخال تناسلی از طریق تماس پوست با پوست منتقل می شوند و اگر ضایعه در محلی باشد که توسط کاندوم‌ پوشیده نشده باشد مثل؛ بیضه یا زیر شکم، علی رغم‌ استفاده از کاندوم‌، متاسفانه انتقال رخ می دهد.

signature

دکتر نرگس تاج دینی با بیش از بیست سال سابقه طبابت در حیطه جراحی زنان، زایمان، نازایی و زیبایی زنان و با بهره گیری از دانش به روز و کارآمد در این حیطه، تمامی آنچه به بانوان مربوط است را در کلینیک تخصصی خود ارائه می کند.

دسته‌ها