نازایی زنان

پیش نمایش محتوا

نازایی چیست؟

تلاش برای بارداری با رابطه جنسی مکرر به مدت حداقل یک سال و عدم موفقیت در بارداری “نازایی” یا Infertility نامیده می‌شود. نازایی ممکن است در زن یا مرد و یا هر دو باشد.

تخمین زده می‌شود در آمریکا 10 تا 18 درصد زوجها در بارداری یا زایمان موفق مشکل دارند. نازایی زنان حدود یک سوم موارد و نازایی مردان حدود یک سوم دیگر موارد ناباروری را شامل میشود. علت نازایی یا نامشخص است و یا ترکیبی از عوامل مردانه و زنانه عامل آن است. نازایی در زنان ممکن است سخت‌تر تشخیص داده شود. درمان‌های زیادی وجود دارند که بسته به علت و علائم نازایی استفاده می شوند.

بسیاری از زوج‌های نابارور بدون درمان بچه دار میشوند. پس از تلاش برای بارداری به مدت دو سال، حدود 95% زوج‌ها با موفقیت بچه‌دار میشوند. مهمترین نشانه آن، عدم توانایی بارداری است. سیکل قاعدگی که خیلی طولانی (بیش از 35 روز) یا خیلی کوتاه (کمتر از 21 روز) باشد، نامنطم بودن قاعدگی یا جا انداختن بعضی قاعدگی ها میتواند به معنی عدم تخم گذاری باشد. ممکن است نازایی در زنان هیچ نشانه بیرونی نداشته باشد.

جهت دریافت مشاوره رایگان و رزرو وقت در کلینیک تخصصی دکتر تاج دینی، با ما در ارتباط باشید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر بالای 35 سال سن دارید بیشتر پزشکان توصیه می کنند حداقل یک سال پیش از این که درمانی را بخواهید پیش بگیرید، برای بارداری تلاش کنید.

اگر بین 35 تا 40 سال دارید پس از شش ماه تلاش برای بارداری، با پزشک صحبت کنید.

اگر بالای 40 سال سن دارید ممکن است از شما خواسته شود فورا آزمایش بدهید یا درمان را شروع کنید.

اگر همسر شما مشکلات بارداری مشخصی دارد یا اگر سابقه قاعدگی های دردناک یا نامنظم دارید، بیماری التهابی لگن دارید، سقط جنین مکرر داشته اید، آندومتریوز دارید یا قبلا درمان سرطان رحم انجام داده اید، ممکن است پزشک بخواهد آزمایش یا درمان را شروع کنید.

چه عواملی زمینه نازایی را فراهم می کنند؟

سن بالا، سیگار کشیدن، وزن خیلی زیاد یا خیلی کم، سابقه عفونتهای جنسی، مصرف الکل

علل نازایی زنان

موارد زیر برای باردار شدن لازمند:

  • باید تخمک گذاری داشته باشید – برای باردار شدن باید تخمدان هایتان تخمک تولید و آزاد کند. به این فرایند تخمک گذاری میگویند. پزشک به بررسی سیکل های قاعدگی و تایید تخمک گذاری کمک میکند.
  • همسرتان باید اسپرم سالم و کافی داشته باشد – در بیشتر زوجها مشکلی در تولید اسپرم وجود ندارد مگر این که مرد سابقه بیماری یا جراحی داشته باشد. پزشک میتواند آزمایشهای ساده ای انجام دهد تا از سلامت اسپرم مرد مطمئن شود.
  • باید رابطه جنسی منظم و مکرر داشته باشید – در دوره باروری باید رابطه جنسی کامل به صورت منظم داشته باشید. پزشک میتواند به شما کمک کند بفهمید چه زمانی بیشترین قابلیت باروری را دارید.
  • باید لوله های فالوپ تان باز و وضعیت رحمتان نرمال باشد – تخمک و اسپرم در لوله های فالوپ به هم میرسند و نطفه نیاز به یک رحم سالم دارد تا در آن رشد کند.
signature

دکتر نرگس تاج دینی با بیش از بیست سال سابقه طبابت در حیطه جراحی زنان، زایمان، نازایی و زیبایی زنان و با بهره گیری از دانش به روز و کارآمد در این حیطه، تمامی آنچه به بانوان مربوط است را در کلینیک تخصصی خود ارائه می کند.

دسته‌ها